söndag 18 augusti 2019

Hur vill jag egentligen leva?

För mig har ekonomisk frihet haft en hel del fördelar sedan tidigare, men under den här sommaren har jag fått betydligt mer klart för mig vilka fördelar en god ekonomi kan ge. Jag har nämligen fått det väldigt klart för mig ungefär hur jag vill leva.

Jag tror att jag redan som barn fick frågan vad jag skulle göra om pengar inte spelade någon roll, kanske i samband med gymnasieval eller dylikt, och jag minns det som att jag inte hade ett vettigt svar på det alls. Så jag gjorde det enda vettiga och sökte den utbildning mina föräldrar valde åt mig. Ett icke-val med andra ord. Trots sur börs är det svårt för mig att inte redan börja inse vad befintligt kapital skulle kunna göra för mig, särskilt eftersom vi definitivt klarar oss på enbart en inkomst. Lite ledighet, lite bokläsning, lite vila och lite matlagning har givit mig insikten att jag vill göra något med mina händer. Något som skapar ett konkret värde och inte kräver att jag lämnar mitt hem (dock inte detta hem som jag gladeligen lämnar).

För att konkretisera det hela så tänker jag mig att min familj ska bo på landet med viss mark och utan ett enormt bostadslån, att vi ska få stöd av kapitalförsäkringen och att jag ändå producerar något på mina egna villkor. Det är viktigt att vi inte är beroende av någon inkomst, för då tror jag inte att jag kan göra det med glädje. Efter att Fri2032 sålde REKO när vi sågs på CampFI har jag blivit helt såld. Jag tänker mig att ett liv som småskalig producent av till exempel honung eller grönsaker skulle kunna vara något för mig. Jag inser dock att jag kommer behöva förbereda mig på rätt många sätt. Jag kommer behöva flytta till en lämplig plats, köpa en gård, få det att fungera med skola och arbete för övriga familjen. Dessutom kommer jag behöva läsa på om odling och bestämma mig för i detalj vad jag ska rikta in mig på. Därtill tillkommer det där lilla med att jag behöver få ihop ett par miljoner till i min KF.

Mina idéer kanske låter lite konstiga. Men det är ofta så det börjar. När jag pratat med mina REKO-producenter så är det inte ovanligt att de haft högintensiva arbeten som typ ingenjörer och bara ledsnat, eller att de till och med flytt sina trånga (västeuropeiska) hemländer och helt börjat om på nytt på den svenska landsbygden. Nyligen läste jag till och med om ett holländskt par som fått för sig att flytta till Sverige och göra glass. De framstod som galna, men så vitt jag förstår så funkar deras verksamhet bra.

För att summera så känns det som att jag börjar förstå ungefär hur jag vill leva. Det ideala vore ett långsamt liv, som präglas av slow growing, slow baking, slow cooking och dylikt. Tänk att leva i en värld där kanelbullarnas formande får ta sin tid och där man kan rulla köttbullar för hand i flera timmar. Där vill jag vara. Där är jag inte nu.

Vet du hur du vill leva? Är FIRE en drivkraft för att komma dit? 


27 kommentarer:

 1. Låter som en underbar beskrivning och något som jag får njuta av idag. Det känns som det är ganska svart/vitt i din beskrivning och jag får känslan av en smärta från att inte ha det så idag. Jag har haft den stora turen att uppleva mina största drömmar i livet: eget företag som går bra, skaffa barn, uppnå fire mm. Min stora insikt: allt är en skala. Även om man inte har en stor ISK idag så kan du ta dig tid på helgen eller kvällen att låta kanel bullarnas formande att ta sin tid? hur kan du baka in mera av din fire dröm idag? och börja njuta av dessa saker? kanske på 20% fire? risken med binärt tänkande är att det skapar mycket lidande. Man kan fortfarande jobba mot sina mål. Hoppas du inte upplever detta som kritik. Jag känner bara igen mig i dessa det-saknas-något stunderna. Mindset är allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det inte så riktigt, utan mer som att det är en tröst att jag vet att jag har en massa praktiska förberedelser att göra innan jag är redo, i och med att pengar behövs i massor innan dess.

   Deltid har jag provat utan någon större framgång, möjligen så kommer jag prova det igen längre fram, men inte just nu. Annars så tar jag alla chanser jag har att baka och laga mat, men det är helt klart lättare när jag är ledig än annars. :)

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Finansiering eller kredit brådskande och pålitlig

   Hej
   Inom området ekonomi investeringar och lån mellan individer specialiserade erbjuder jag mina tjänster till alla människor av god karaktär och framför allt för att kunna uppfylla sina åtaganden. Jag klättrar i följande områden:

   Personligt, Konsolidering, Omorganisation, Kommersiellt, Student, Bilar, Övrigt/Övrigt, Företag, Jordbruk, IT, Immaterialrättstjänster för företag, Industrimän, Konstnärer, Mode, Medicin, media, bolån, fastigheter.

   För annan ytterligare information, tveka inte att kontakta mig.
   E-post: igroupe362@gmail.com
   Tack

   Radera
 2. Intressant inlägg som kom just när jag behövde det. Jag ska nämligen ha kick off med mig själv på tisdag när barnet börjar skolan. Då ska jag ägna dagen åt att sätta både långsiktiga mål och delmål. Jag har börjat skriva en "drömbok" där jag till att börja med bara svamlar om hur jag vill ha det i stort.

  Mvh
  I-US

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud vad kul med egen kickoff! Låter som mycket smidigare än tillsammans med någon :) Ser fram emot att läsa mer om dina drömmar, eftersom jag ÄLSKAR din blogg och historia! Kram

   Radera
  2. Hej
   Jag ställer till ditt förfogande ett lån från 20.000Kr till 2.000.000Kr under mycket enkla villkor med en ränta på 3%. Jag gör även investeringar och lån mellan privatpersoner av alla slag. Jag erbjuder kort- medellång- och långfristiga lån i samarbete med min advokat. Vi är omedvetna om dina användningsområden och våra överföringar tillhandahålls av en bank för säkerheten för transaktionen. För alla dina önskemål, lägg förslag angående priser och betalningsplaner så står jag till ditt förfogande. slutligen för mer förståelse kontakta mig: christian.berger1942@gmail.com

   Kontakt e-post: christian.berger1942@gmail.com

   Kontakt e-post: christian.berger1942@gmail.com

   Radera
 3. Blir du beroende av din man då fortfarande dvs inte fri?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt blir jag beroende av min man om jag har en KF som betalar för mitt uppehälle? För att han jobbar? Eller refererar du till mitt gamla inlägg om att bli hemmafru? Det är dock inte det jag menar i det här inlägget, utan här tänker jag mig att jag skaffar det kapital jag behöver och sedan får viss inkomst av sidoarbete som jag främst gör för skojs skull. Han däremot får jobba för sin egen skull.

   Vad gäller arbete så är det absolut inte aktuellt för honom att sluta arbeta de kommande 20 åren, så det måste fungera med arbete för honom. :)

   Radera
  2. Vet inte om gamla inlägget - det jag menade är om tanken är att kunna ha den livsstilen (vilket låter underbart) med sparpengar och lite sidoinkomst (hur mkt den nu är) eller är den baserat på att det behövs lite mer inkomst - jag var inte riktig säker helt enkelt. Men det låter bra!

   Radera
 4. FIRE inspirerar mig verkligen att kämpa mot nya mål. Jag tror inte jag har samma mål som du (vilket är bra kanske, jäklar vad många småskaliga producenter vi skulle bli annars :-)), men jag vill ha tillräckligt med kapital för att kunna arbeta betydligt mindre och kunna ägna mig mer åt hästar och ridning. Dessutom vill jag kunna ha tid med längre semesterresor, så jag kan åka tåg i stället för att flyga till exempel.

  Trevlig helg!
  /Louise

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. HOW I GOT BACK MY EX27 oktober 2019 kl. 02:34

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK.....

  SvaraRadera
 11. behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
  Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757
  vi har ett lån till dig ..

  SvaraRadera
 12. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig

  BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig


  SvaraRadera
 13. Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån mycket från företag till privatlån eller långa eller korta löptider med förmånliga räntor (2%). Vår låneprocess är mycket snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår e-post; { pedrosalvador346@gmail.com } vänligen meddela oss hur mycket lån du behöver och vill ha lånets löptid. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen

  SvaraRadera
 14. Finansiering eller kredit brådskande och pålitlig

  Hej
  Inom området ekonomi investeringar och lån mellan individer specialiserade erbjuder jag mina tjänster till alla människor av god karaktär och framför allt för att kunna uppfylla sina åtaganden. Jag klättrar i följande områden:

  Personligt, Konsolidering, Omorganisation, Kommersiellt, Student, Bilar, Övrigt/Övrigt, Företag, Jordbruk, IT, Immaterialrättstjänster för företag, Industrimän, Konstnärer, Mode, Medicin, media, bolån, fastigheter.

  För annan ytterligare information, tveka inte att kontakta mig.
  E-post: igroupe362@gmail.com
  Tack

  SvaraRadera
 15. Hej
  Jag ställer till ditt förfogande ett lån från 20.000Kr till 2.000.000Kr under mycket enkla villkor med en ränta på 3%. Jag gör även investeringar och lån mellan privatpersoner av alla slag. Jag erbjuder kort- medellång- och långfristiga lån i samarbete med min advokat. Vi är omedvetna om dina användningsområden och våra överföringar tillhandahålls av en bank för säkerheten för transaktionen. För alla dina önskemål, lägg förslag angående priser och betalningsplaner så står jag till ditt förfogande. slutligen för mer förståelse kontakta mig: christian.berger1942@gmail.com

  Kontakt e-post: christian.berger1942@gmail.com

  Kontakt e-post: christian.berger1942@gmail.com

  SvaraRadera
 16. JAG ÄR MYCKET STOR TILL REMY.CREDIT111@GMAIL.COM DE HJÄLPER MIG MED LÅN TACK FÖR DIN HJÄLP REMY.FINK
  Jag heter Thomas Eriksson och är från Uppsala i Sverige. Jag fick precis mitt lån från REMY.CREDIT {remy.credit111@gmail.com} låneföretag just nu och jag har hört talas om det här företaget och jag trodde att det var ett falskt företag men nu är jag så glad att det här företaget hjälpte mig och 100 % detta företag är verkligt så alla som behöver ett lån detta är rätt företag att ansöka från och med nu. Jag ansökte om ett lån för mitt företag på 250 000,00 euro och det här företaget hjälpte mig utan dröjsmål att jag är så glad att jag vittnar om detta företag eftersom jag såg andra människor gör det och jag är glad över att vara bland människorna som delar vittnesbörd om hur detta företag hjälpte mig så att alla om du behöver ett riktigt lån är din hjälpare här. kontaktinformationen där är remy.credit111@gmail.com skicka e-post till dem om du behöver ett snabbt och enkelt lån idag

  SvaraRadera
 17. Hallå; Är du i behov av ett akut lån? Jag heter Emily's Janssen, jag är låneansvarig och finanskonsult på Novelty Finance. Det har kommit till min kännedom att privatpersoner och företag har så svårt att få lån antingen från banker eller andra finansiella institutioner. Mitt företag (Novelty Finance) är här för att tillhandahålla och hjälpa dig med det lån du behöver

  Oavsett om du vill ge din livsstil ett lyft eller om du har en oväntad utgift att ta itu med, är ett lån från NOVELTY FINANCE det kostnadseffektiva sättet att få det att hända.

  NOVELTY FINANCE är flexibel: du kan låna upp till fem miljoner euro (5 000 000,00 €), med lämpliga återbetalningsperioder från 6 månader till 30 år. Vi erbjuder ett heltäckande utbud av privatlån, företagslån, bostadslån och skuldsaneringslån som kan anpassas för att passa dina förändrade behov och omständigheter till en ränta på 3 %.

  Vad du får:
   Omedelbar tillgång till dina pengar efter godkännande
   Konkurrenskraftiga räntor
   Flexibla återbetalningsvillkor
   Möjligheten att betala av ditt lån snabbare (extra betalningar minskar lånebeloppet)
   Enkelt godkännande om du behöver ytterligare medel
   Din första återbetalning av lånet börjar om sex månader efter godkännandet.

  Hur man ansöker:
  Att ansöka om lån är snabbt och enkelt!
  Företag eller privatpersoner som är intresserade av att ansöka om ett lån med Novelty Finance och behöver mer information om låneerbjudandet, bör SKICKA ETT E-POST till: noveltyfinances@gmail.com

  Villkor gäller.

  SvaraRadera
 18. Den som behöver hjälp reagerar inte på det sätt du reagerar okej. Jag rekommenderar att du tänker klokt och överväger vad du har betalat och vad du har blivit ombedd att betala nu och vad du ska få som ditt lån. Tänk och ta ett bra beslut

  SvaraRadera
 19. Behöver du ett brådskande lån för att rensa dina skulder eller behöver du ett kapitallån för att förbättra ditt företag? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du en lånekonsolidering eller inteckning? Sök inte mer eftersom vi är här för att göra alla dina ekonomiska problem till en sak i det förflutna. Kontakta oss via e -post:

  oceanfmortgages@gmail.com
  oceanfmortgages@gmail.com

  Och här är vår webbplats www.oceanfinance.co.uk

  Detta är havsfinansieringslån. Vi erbjuder lån till de som är intresserade av en rimlig ränta på 2%. Området sträcker sig från 5 000,00 euro till högst 100 000 000,00 euro.

  SvaraRadera