torsdag 6 juni 2019

Reflektioner från Camp FI

Idag var det dags för Camp FI och jag var naturligtvis där. Trots att jag saknade några bloggare som jag hemskt gärna hade träffat så var det jätteroligt att få träffa så många fantastiska människor. Ni som var där kom från hela landet och hade vitt skilda bakgrunder. En del var redan FI, medan andra (som jag) hade en bra bit kvar. För er som är intresserade tänkte jag lista det bästa med dagen utan inbördes ordning i min (högst subjektiva) mening. 

1) Jag kunde gå dit utan att fundera på hur jag såg ut. Nu såg ni förvisso rätt städade ut allihopa, men jag själv var svettig, röd i ansiktet och osminkad. Det oroade mig inte ett dugg innan, vilket var superskönt. På ett liknande event i ett annat sammanhang hade jag nog funderat på kläder och smink ordentligt innan jag begav mig. Alltid skönt att slippa sånt larv. 

2) Jag gjorde bort mig rätt tidigt inför bland andra Sparo och Fri2032 när jag utbrast orden "Nej, nej jag är inte en sån" när Fri2032 konstaterade att REKO inte är så bra om man vill spara pengar. Det jag ville säga var egentligen att jag gärna lägger pengar på bra livsmedel, men undviker onödig konsumtion i övrigt. Tyvärr var det inte så det uppfattades, utan gruppen började istället fundera på om jag var en random person som bara halkat med när jag såg att det nalkades "gratis" alkohol. Oavsett var det en isbrytare och det var roligt att få skratta rätt tidigt in på eventet. 

3) Jag fick lära mig att jag tydligen inte ser ut som vissa hade trott. Jag borde ha frågat hur jag såg ut i personens tankar, men jag var mest imponerad över att någon läst min blogg så jag glömde helt bort det i min iver. 

4) Jag fick lära mig att jag kan ha något gemensamt med affärsjurister och ekonomichefer, vilket bidrog till en ökad känsla av att folk är mer lika ändå. Kul för mig som alltid känner mig lite bortkommen bland såväl höginkomsttagare som "stockholmare". 

5) Jag fick vara mig själv för en stund. Innan jag gick dit hade jag inte bestämt mig för om det var som Anonym (någon skrev för övrigt Anonym på sin namnskylt, rätt kickass av hen) eller som Frihetsmamman, men jag kände mig väl på plats så hemma att jag berättade att jag var jag. Det som var skönt med det var att jag kände det som att jag fick vara mig själv. På jobbet, bland vänner, inför min familj så vågar jag inte riktigt vara öppen med just hur fokuserad jag är på FI. Eller egentligen är jag väl inte så värst öppen alls, även fast många vet att jag sparar rätt mycket pengar jämfört med en del andra. Idag däremot kunde jag det. Även fast vi inte pratade sparkvoter, investeringsalternativ och dylikt hela tiden så var det skönt att kunna vara helt totalt öppen hela dagen vad gäller ekonomi (och mycket annat också ska tilläggas). Jag visste det inte innan, men det var rätt välbehövligt och spontant är jag sugen på att dra paralleller till att leva i garderoben som homosexuell. Det är helt enkelt väldigt skönt att få en ögonblick att vara den FI-suktande, snåla personen som man är samtidigt som man slapp fundera på vad någon annan tyckte om saken. Det var till exempel inte en enda person som rynkade pannan när jag eller någon annan berättade att vi hade gått till Bellmansro i 30 graders värme, gassande sol och bland en miljard nationaldagsfirare. För mig var det primärt för att spara 45 kr och helt värt det. Helt ärligt, i ett annat sällskap, hade det nog sett annorlunda ut. 

Så tack för idag, mina vänner. Jag hoppas ännu fler kommer nästa år! Särskilt tack till Fru EB som organiserat så fint och till studenten A som äntligen fick ett ansikte. 

13 kommentarer:

 1. Det låter ju toppen! Hoppas det blir ett årligt evenemang :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas och tror jag. Kanske kan du komma nästa gång?

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Dödsstavning
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Ja, antar att det inte är ofta folk tittar snett på en när man säger att man INTE är en snåljåp :-).

  Själv tjänade jag bara 32 kr på att springa hem, men då tvingades jag runda exakt en miljon människor bara fram till Norrtull, inklusive kungen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, dålig vald plats och dag på så sätt. Jag lyckades knappt ta mig till centralen till följd av detta. Jäkla kung alltså.

   Radera
 3. Håller med, var verkligen supertrevligt! Jättekul att träffa dig och alla andra!

  SvaraRadera
 4. Ni verkar ha haft en riktigt fin dag - kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var fantastiskt. Framför allt för någon som jag som inte är van vid att umgås med (ekonomiskt) likasinnade!

   Radera
 5. Riktigt kul att ses! Förlåt för att jag skämtade på din bekostnad där, jag förstod ju att du hade liknande tänk som mig kring just mat. Sen är det alltid en balansgång kring vad man i slutändan väljer att köpa. Hoppas vi ses på REKO!

  Jag blev också tvungen att gå, typiskt kungen att ställa till det för Camp Fi. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, gjorde du det till sist? Jag blev tvungen att korsa avspärrningen dessutom, men hann till sist med mitt tåg. Hoppas du kom hem till sist!

   Radera
 6. Det var jäkligt kul att träffas!

  Instämmer med dina reflektioner och hur lättsamt det var att prata om ämnen som är väldigt svårt att tala om i andra sammanhang.
  /A

  SvaraRadera