onsdag 22 maj 2019

Goda nyheter!

Nu ska jag berätta en rolig sak, nämligen att vi till sist köpt oss en ny bostad. Vi bestämde oss till sist efter tips från er bland annat för att köpa ett mindre radhus i tremiljonersklassen som ligger relativt centralt. Vad är fördelarna med det då? Jo...

1) Det ligger rätt så nära båda våra arbetsplatser, vilket leder till att det är lättare att jobba heltid och inte ha vårt barn boendes på förskolan. Vi valde alltså att prioritera läge framför storlek och större trädgård i och med att vi hade fått lägga betydligt mer på en friliggande villa i samma område.

2) Vi lånar inte ihjäl oss. Även om jag inte är lika rädd för lån som många andra så känns det skönt att veta att vi tack vare helt okej bostadskostnader kommer att kunna leva på en lön även fortsättningsvis, oavsett om det är min eller mannens. Jag känner faktiskt att vi inte alls gör oss skyldiga till livsstilsinflation, vilket känns ruggigt skönt. Särskilt eftersom vi under resans gång faktiskt var rätt nära att bara köpa en villa för 5 miljoner för att få precis ALLT vi ville ha.

3) Vi slipper omfattande trädgårdsskötsel och städning. Även om jag är alldeles för snål för att ens överväga RUT-tjänster så känns det skönt att inte ens behöva fundera på om det är värt det. Vår lilla trädgård och bostad bör vi kunna ta hand om själva (läs mannen bör fixa att städa själv, jag hatar att städa). Här kommer hela FIRE-tänket in. Det handlar ju inte bara om att spara pengar utan även energi!

4) I och med att vi köpt en bostadsrätt kommer det sannolikt vara lättare att sälja och förknippat med färre kostnader (typ lagfart/pantbrev) som man gärna slipper. Jag tänker att ett hus kanske blir aktuellt längre fram om vi hittar det perfekta objektet eller är mer säkra på VAR vi vill bo. Det är vi inte riktigt nu. Personligen drömmer jag om en gård på landet och att själv sluta jobba eller bara jobba 40-60 % varpå pendling känns mer okej än med små barn fem dagar i veckan.


Även om husköpet känns positivt så leder det även till en del negativa saker, som en viss hysteri vad gäller inköp av trädgårdssaker, möbler osv. Men det får vi sura över en annan gång. Idag får jag vara nöjd och glad./Frihetsmamman

6 kommentarer:

 1. Grattis! Hur var det nu ni bodde nu?

  Igår var det exakt 4 år sedan vi signade vårt radhus. Ångest i början över allt som kunde gå fel men nu ren bliss. Jag är en himmakatt och älskar att ströva över mina ägor (550 kvm radhusträdgård). Små experiment med humlehotel och annat fördriver kvällarna. Mys.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! I en mindre lägenhet, så även fast trädgården nog snarare är 200 kvm än 550 så är det en stor uppgradering.

   Radera
 2. Grattis till köpet! Hoppas ni kommer trivas bra där. =)

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt det låter, nära är grejen :)

  SvaraRadera