söndag 18 augusti 2019

Hur vill jag egentligen leva?

För mig har ekonomisk frihet haft en hel del fördelar sedan tidigare, men under den här sommaren har jag fått betydligt mer klart för mig vilka fördelar en god ekonomi kan ge. Jag har nämligen fått det väldigt klart för mig ungefär hur jag vill leva.

Jag tror att jag redan som barn fick frågan vad jag skulle göra om pengar inte spelade någon roll, kanske i samband med gymnasieval eller dylikt, och jag minns det som att jag inte hade ett vettigt svar på det alls. Så jag gjorde det enda vettiga och sökte den utbildning mina föräldrar valde åt mig. Ett icke-val med andra ord. Trots sur börs är det svårt för mig att inte redan börja inse vad befintligt kapital skulle kunna göra för mig, särskilt eftersom vi definitivt klarar oss på enbart en inkomst. Lite ledighet, lite bokläsning, lite vila och lite matlagning har givit mig insikten att jag vill göra något med mina händer. Något som skapar ett konkret värde och inte kräver att jag lämnar mitt hem (dock inte detta hem som jag gladeligen lämnar).

För att konkretisera det hela så tänker jag mig att min familj ska bo på landet med viss mark och utan ett enormt bostadslån, att vi ska få stöd av kapitalförsäkringen och att jag ändå producerar något på mina egna villkor. Det är viktigt att vi inte är beroende av någon inkomst, för då tror jag inte att jag kan göra det med glädje. Efter att Fri2032 sålde REKO när vi sågs på CampFI har jag blivit helt såld. Jag tänker mig att ett liv som småskalig producent av till exempel honung eller grönsaker skulle kunna vara något för mig. Jag inser dock att jag kommer behöva förbereda mig på rätt många sätt. Jag kommer behöva flytta till en lämplig plats, köpa en gård, få det att fungera med skola och arbete för övriga familjen. Dessutom kommer jag behöva läsa på om odling och bestämma mig för i detalj vad jag ska rikta in mig på. Därtill tillkommer det där lilla med att jag behöver få ihop ett par miljoner till i min KF.

Mina idéer kanske låter lite konstiga. Men det är ofta så det börjar. När jag pratat med mina REKO-producenter så är det inte ovanligt att de haft högintensiva arbeten som typ ingenjörer och bara ledsnat, eller att de till och med flytt sina trånga (västeuropeiska) hemländer och helt börjat om på nytt på den svenska landsbygden. Nyligen läste jag till och med om ett holländskt par som fått för sig att flytta till Sverige och göra glass. De framstod som galna, men så vitt jag förstår så funkar deras verksamhet bra.

För att summera så känns det som att jag börjar förstå ungefär hur jag vill leva. Det ideala vore ett långsamt liv, som präglas av slow growing, slow baking, slow cooking och dylikt. Tänk att leva i en värld där kanelbullarnas formande får ta sin tid och där man kan rulla köttbullar för hand i flera timmar. Där vill jag vara. Där är jag inte nu.

Vet du hur du vill leva? Är FIRE en drivkraft för att komma dit? 


19 kommentarer:

 1. Låter som en underbar beskrivning och något som jag får njuta av idag. Det känns som det är ganska svart/vitt i din beskrivning och jag får känslan av en smärta från att inte ha det så idag. Jag har haft den stora turen att uppleva mina största drömmar i livet: eget företag som går bra, skaffa barn, uppnå fire mm. Min stora insikt: allt är en skala. Även om man inte har en stor ISK idag så kan du ta dig tid på helgen eller kvällen att låta kanel bullarnas formande att ta sin tid? hur kan du baka in mera av din fire dröm idag? och börja njuta av dessa saker? kanske på 20% fire? risken med binärt tänkande är att det skapar mycket lidande. Man kan fortfarande jobba mot sina mål. Hoppas du inte upplever detta som kritik. Jag känner bara igen mig i dessa det-saknas-något stunderna. Mindset är allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det inte så riktigt, utan mer som att det är en tröst att jag vet att jag har en massa praktiska förberedelser att göra innan jag är redo, i och med att pengar behövs i massor innan dess.

   Deltid har jag provat utan någon större framgång, möjligen så kommer jag prova det igen längre fram, men inte just nu. Annars så tar jag alla chanser jag har att baka och laga mat, men det är helt klart lättare när jag är ledig än annars. :)

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Intressant inlägg som kom just när jag behövde det. Jag ska nämligen ha kick off med mig själv på tisdag när barnet börjar skolan. Då ska jag ägna dagen åt att sätta både långsiktiga mål och delmål. Jag har börjat skriva en "drömbok" där jag till att börja med bara svamlar om hur jag vill ha det i stort.

  Mvh
  I-US

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud vad kul med egen kickoff! Låter som mycket smidigare än tillsammans med någon :) Ser fram emot att läsa mer om dina drömmar, eftersom jag ÄLSKAR din blogg och historia! Kram

   Radera
 3. Blir du beroende av din man då fortfarande dvs inte fri?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt blir jag beroende av min man om jag har en KF som betalar för mitt uppehälle? För att han jobbar? Eller refererar du till mitt gamla inlägg om att bli hemmafru? Det är dock inte det jag menar i det här inlägget, utan här tänker jag mig att jag skaffar det kapital jag behöver och sedan får viss inkomst av sidoarbete som jag främst gör för skojs skull. Han däremot får jobba för sin egen skull.

   Vad gäller arbete så är det absolut inte aktuellt för honom att sluta arbeta de kommande 20 åren, så det måste fungera med arbete för honom. :)

   Radera
  2. Vet inte om gamla inlägget - det jag menade är om tanken är att kunna ha den livsstilen (vilket låter underbart) med sparpengar och lite sidoinkomst (hur mkt den nu är) eller är den baserat på att det behövs lite mer inkomst - jag var inte riktig säker helt enkelt. Men det låter bra!

   Radera
 4. FIRE inspirerar mig verkligen att kämpa mot nya mål. Jag tror inte jag har samma mål som du (vilket är bra kanske, jäklar vad många småskaliga producenter vi skulle bli annars :-)), men jag vill ha tillräckligt med kapital för att kunna arbeta betydligt mindre och kunna ägna mig mer åt hästar och ridning. Dessutom vill jag kunna ha tid med längre semesterresor, så jag kan åka tåg i stället för att flyga till exempel.

  Trevlig helg!
  /Louise

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. HOW I GOT BACK MY EX27 oktober 2019 kl. 02:34

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK.....

  SvaraRadera
 11. behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
  Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757
  vi har ett lån till dig ..

  SvaraRadera
 12. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig

  BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig


  SvaraRadera
 13. Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Våra lån mycket från företag till privatlån eller långa eller korta löptider med förmånliga räntor (2%). Vår låneprocess är mycket snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår e-post; { pedrosalvador346@gmail.com } vänligen meddela oss hur mycket lån du behöver och vill ha lånets löptid. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen

  SvaraRadera